Галерия

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в ДГ "Патиланци" в с.Микрево се случиха чудеса благодарение на Сдружение "За промяна" общ.Струмяни, партньори на СНЦ "Промяна в поколението" с главен спонсор Цеци Демиркова от гр.Харпър, САЩ и с огромното съдействие на г-жа Елеонора Сливкова. Всяко дете от различните групи в с.Микрево получи своя коледен подарък лично, а всеки работещ остана изненадан от подаръците подготвени за тях. Сърдечно благодарим на г-жа Елеонора Сливкова, на г-жа Елеонора Попова- представляваща СНЦ "Промяна в поколението" гр.Велико Търново, на Сдружение "За промяна" и прекрасните деца -доброволци!

Децата от клуб ,,Обичам природата" към група "Смехорани" с.Струмяни се подготвиха на тема ,,Вълшебна Коледа" и зарадваха възрастните хора от пенсионерския клуб в с.Струмяни с песнички и стихчета послучай настъпващите Коледни и новогодишни празници. Подариха им сувенири и картички, изработени от тях с природни материали.

Предоставяне на обща подкрепа на децата от различните групи в ДГ "Патиланци"

   

Проект ВG05M2OP001-3.005-0004 "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование"

                 

21-ноември- Ден на християнското семейство

           

16-ти ноември- Международен ден на толерантността

         

"Нека доброто започне от нас".Световен ден на Добротата.

                   

1-ви ноември Денят на народните будители

                     

15-ти октомври -Световен ден на чистите ръце

         

"Посланици на здравето"-ученици от СУ "Св.Паисий Хилендарски" с.Микрево представиха на децата от детската градина по атрактивен и забавен начин своя проект за участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" с цел популяризиране важността на здравословното хранене и физическата активност.

        

 

БДП в ДГ "Патиланци"

             

21-ви септември- Световният ден на мира

           

Работа по Проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ по Дейност 1:" Допълнително обучение по български език за деца от уязвими групи" в група БЕЛ- 8 ръководител г-жа Евелина Иванов.
Тема:"Косе Босе"
 

Работа по Проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ по Дейност 1:" Допълнително обучение по български език за деца от уязвими групи" в група БЕЛ- 3 с ръководител г-жа Янка Цонев.
Тема :"Играя със звукове и буквите Л и Р"
 
 
Отбелязване на 143 години от Освобождението на България във всички групи.


 

Работа по Проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ по Дейност 1:" Допълнително обучение по български език за деца от уязвими групи" в група БЕЛ- 2 с ръководител г-жа Светла Дуева.
 
 
В НАВЕЧЕРИЕТО НА „3-ТИ МАРТ“ – НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ОБЩИНА СТРУМЯНИ ОТДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ГЕРОИЧНАТА САМОЖЕРТВА НА ХИЛЯДИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ И ВОЙНИЦИ, ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ! 🇧🇬
ДГ "Патиланци" също взе участие в програмата и тържествената церемония по поднасяне на венци.

Педагогическият екип към ДГ "Патиланци " благодари на всички родители, които се включиха заедно с децата си в изработването на мартеници за нашата изложба на 1-ви март. Оценяваме вашата активност и отделено време за градината, в която се забавляват,обучават и възпитават вашите деца! Поздравления за родителите, поздравления за децата,поздравления за труда!

 

Групите "Смехорани"," Слънчо" и "Том и Джери" получиха грамоти и много подаръци от Кмета на община Струмяни г-н Илиев и от МКБППМН за участие в конкурс за изработка на мартеница. Поздравления за талантливите деца!

 

Както традицията повелява, всяка година на 1-ви март Общинска администрация Струмяни бе зарадвана от посещението на Баба Марта, придружена от децата на група „Смехорани“ от детска градина "Патиланци" в село Струмяни. Цялата пъстра детска група бе посрещната лично от кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев и от целия му екип. Баба Марта подари ръчно изработени мартенички с пожелания и наричане за здраве, дълголетие, късмет и много щастливи мигове през новата година.
Децата поздравиха домакините от Общинска администрация Струмяни с празнични песнички и стихотворения, подготвени за днешния специален празник.
 
Всички групи към ДГ "Патиланци" с нетърпение посрещнаха Баба Марта, дворовете се изпълниха със радост и смях от детските гласчета!
Добре дошла, бабо Марта!
 

Отбелязването на Деня всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.
Група "Звездички" с г-жа Янка Цонева и г-жа Ванеса Стоянова също отбелязаха този ден в знак на взаимната подкрепа и съпричастността към по- слабите.
Не на тормоза още от детската градина!
 
 
"И днес Апостола зовем го,за нас безсмъртен е герой, да помним името безценно,че ЛЕВСКИ се нарича той!"
Отбелязване на 148 години от Обесването на Васил Левски от всички групи към ДГ "Патиланци".
 
 

Децата от клуб,, Обичам природата " към група Смехорани с ръководител г-жа Христова  с огромно желане засяха своите цветя-Теменужки, за които ще полагат нужните грижи, за да ни радват с хубав цвят. Тема: Отглеждане на растение.

 

Децата от клуб"Аз съм българче"към група "Смехорани" с ръководител г-жа Господинова се запознаха с традиционните български носии.

 

Децата от група Смехорани, клуб,, Обичам природата " с ръководител г-жа Христова изработиха табло Природен календар на тема- Годишни сезони.

 

Желаната пързалка - дарение от Кмета на с.Илинденци г-н Илия Башлиев за групата на друг адрес "Том и Джери"с. Илинденци към ДГ "Патиланци"

 

ДГ "Патиланци" почете празника на всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на белия свят. Всички дължим благодарност на акушерките и бабите. Денят се празнува на 21 януари от 1951 г. с указ на Народното събрание като ден на родилната помощ или Бабинден.

 

БЕЗВЪЗМЕЗДНО ДАРЕНИЕ НА ОБРAЗОВАТЕЛНИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКТИ ЗА ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВЕТА
В КАМПАНИЯТА:„ЗАСАЖДАМЕ БЪДЕЩЕ С ГОРАТА.БГ“
От Никола Рахнев, председател на УС на Фондация „77“ и инициативата „Гората.бг“
Вярваме, че всяко дете заслужава възможността да отгледа собствено дърво, с което да допринесе за по-зелено бъдеще. Вярваме, че така ще направим стотици населени места в България по-чисти, по-красиви, по-добри за живот за всички хора в тях. Разбира се отглеждането на дърво и засаждането му ще направи и самите деца по-добри и по-отговорни.
Всеки човек в живота си следва да засади поне едно дърво. И днес всяко дете от група "Звездички" засади своето дръвче!
Поздравления за малките Звездички и тяхната госпожа Янка Цонева, както и помощник възпитателката Руска Чорбаджийска, които се включиха в кампанията "Засаждаме бъдеще с гората.бг"

 

ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ПО ПОВОД: „БАБА МАРТА“, „3-ТИ МАРТ”-НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И „8- МИ МАРТ“ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА.

 

     

     

        

     

Малкият еко-художник Саня Узунова от ДГ "Патиланци - с.Микрево, община Струмяни бе наградена  на 14.01.2020г за участието си в детски конкурс „Най-големият малък приятел на животните".

   

   

   

   

   

   

   

 

 

Децата от ДГ "Патиланци" участваха  в Коледен концерт на 19.12.2019г.  часа

в Народно читалище "Братя Миладинови" с.Микрево.

     

   

   

 

 

КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ В ОБЩИНА СТРУМЯНИ-13.12.2019 г.

     

   

   

 

 

Национална седмица на четенето в с. Струмяни - Iб

     

                  

                 

                                            

      

Национална седмица на четенето в с. Илинденци

     

   

   

                                                                                 

Национална седмица на четенето в с. Микрево

     

                         

           

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Свържете се с нас

Детска градина "Патиланци"

с. Микрево, общ. Струмяни, ул. "Освобождение" 2

Тел: 0885282029

Mail: info-109181@edu.mon.bgФорма за контакт